מסעדות בשוק הכרמל

אוכל בשוק הכרמל אותנטי אך לא מפסיק להפתיע

אחד השווקים המוצלחים והמצטיינים בתל-אביב הוא שוק הכרמל והסיבות לכך הן רבות. השוק הוותיק והמסורתי שומר אמנם על המראה האותנטי, אך לצד הדוכנים, המסעדות ושכיות החמדה המוכרות, צצו ועלו מקומות חדשים שהשתלבו באופן קסום בנוף הקולינרי, ובסמטאות השוק התפתחה סצינת אוכל מהמצטיינות בארץ.  מה שהחל כשוק סוחרים קטן במפגש הרחובות אלנבי והכרם, הפך בזכות ההסדרה שביצע ראש העיר דיזינגוף לסמל תל-אביבי שסוחרים רבים רצו להיות חלק ממנו. לא בכדי נחשב כיום סיור קולינרי בשוק לאחד מהאטרקציות המבוקשות ביותר, ובכל יום מגיעים אל המקום המונים במסע אחר ההיסטוריה והביס המושלם

שוק הכרמל, שהחל לפעול לפני כ- 90 שנה על-ידי קבוצת סוחרים יהודים שהגיעו מרוסיה שרכשו את השטח, סיפק בתחילת דרכו כמענה תעסוקה ומקום לממכר פירות וירקות ובהמשך למכירת מוצרי מזון נוספים. לא תמיד הוא נקרא כך ולמעשה, החל דווקא כשוק קטן שנקרא “הכרם” שפעל במשך מספר שנים, אך בשל הצורך להקים שוק גדול ומסודר יותר, פעל ראש העיר הראשון של תל-אביב לרכישת אדמה לטובת שוק עירוני חדש – לימים שוק הכרמל. עד מהרה הפך השוק, שפעל ברחוב המרכזי, למבוקש על-ידי סוחרים נוספים והוקצו בו עשרות דוכני מכירה ססגוניים, שהיוו מרכז מסחר חשוב וחיוני לתושבים.

אוכל בשוק הכרמל

הראש התל-אביבי מאז ומתמיד היה יצירתי, כך שבמקום בו עמדו דוכנים לממכר עופות, בשר ודגים, צצו ועלו גם מטעמים טריים שהוכנו מתוצרת השוק. כיום, אין סיבוב בשוק שלא גורר אחריו עצירה באחד מהדוכנים כדי לטעום את האוכל בשוק הכרמל. הריחות, הטעמים, המגוון וחומרי הגלם המשובחים, יצרו תערובת חסרת תקדים בין יום קניות בשוק לבילוי קולינרי. אם שאלתם את עצמכם איפה לאכול בשוק הכרמל, התשובה היא בכל מקום וכמה שיותר, מפני שלא חסרים מקומות לאכול בהם בשוק, ורצוי כמובן להגיע על בטן ריקה ועם המון תיאבון.

ישן, חדש ומה שביניהם – השוק שלא עוצר לרגע

לא מעט אנשים עדיין אוהבים את המוכר והידוע – אוהבים לשתות בדיוק את אותו קפה כבר שנים, לקרוא את אותו עיתון, לשבת עם חברים בבית הקפה האהוב עליהם ולהעדיף תמיד את המנה הקבועה במסעדה. עם זאת, כיום, בתקופה כל כך דינאמית, אי אפשר שלא לצעוד עם הזמן ולהשתנות ושינויים הם דבר מבורך, גם כשמדובר באוכל וקולינריה.

לקוחות כיום מעורבים יותר, מודעים יותר ומונעים מטרנדים, ומה שטוב בעולם האופנה והטכנולוגיה, טוב ומצוין גם בעולם האוכל. כך לדוגמא, השווקים בתל אביב ושוק הכרמל בפרט, מציע חדשנות למרות ששמר על הסגנון והמראה הישן. שוק הכרמל משתנה מדי יום ומציע חוויה הרבה יותר גדולה, הרבה יותר ססגונית והרבה יותר טעימה וזו הגדולה שלו – זו הסיבה שהוא כל כך אטרקטיבי והומה בכל שעות היממה וזו הסיבה שקמו בתוכו וסביבו מסעדות וברים חדשים.

האם הלקוחות היו מסתפקים היום רק בשוק שבו ניתן לקנות חומרי גלם, ירקות, פירות, בשר, כלי בית ובגדים? כלל לא בטוח. סביר להניח שהיו ממשיכים להגיע אליו הלקוחות הקבועים, אך מה ששוק הכרמל עשה בשנים האחרונות אף שוק אחר לא הצליח – הוא הפך למוקד משיכה לצעירים, שהכניסו רוח חדשה למקום מבלי לשנות את החזות שלו, השתלבו באופן מקסים עם הסוחרים ובעלי המסעדות הוותיקים והעשירו את אופי המקום כך שאפשר לומר ששוק הכרמל הוותיק הפך לטרנד הכי חם בעיר.

היכולת של שוק הכרמל להיות חדשני ובועט, תוך שהוא שומר על המראה הוותיק והאותנטי, הופכת אותו למיוחד, כך שלצד הצעקות ושירת הרוכלים, אפשר ליהנות גם מקפה מרענן, צייסר מבושם, בוריקה מהבילה או מנת אוכל תאילנדי. הכל מהכל מציע השוק ואם בעבר פקדו אותו בעיקר בעלי משפחות שחיפשו סחורה ומזון במחירים שווים לכל כיס, הרי שכיום הוא גדוש גם בצעירים, שנכנסים לשוק כדי לספוג אווירה בזמן ארוחת הבוקר או כדי לשתות בבר עם חברים. סמטאות השוק הפכו ליעד תוסס במיוחד והן מובילות אל פינות קסומות בהם יושבים ונהנים המבקרים ללא הרף ובכל שעה של היום והערב, בין אם מפיתה עם עראייס בנינוח משכר, שקשוקה פיקנטית, באן יפני רך כענן או על כוסית של ויסקי.

להיט של מסעדות בשוק הכרמל

גם מסעדות מומלצות לרוב יש בשוק הכרמל, המציעות לאורחים תפריט מגוון המבוסס על הסחורה הטרייה ביותר, מהדוכן אל הצלחת. יש בשוק הכל – מדוכנים מרכזיים מעוררי תיאבון של מיני מאפה, בשרים, אוכל מסורתי, גבינות ודגים, דרך בתי קפה, ברים, ועד למסעדות שף בסגנון חופשי, עם מקומות ישיבה משותפים ומוסיקה שעושה שמח בלב.

היכולת של השוק לשמור על ארשת אותנטית ועם זאת להתקדם ולהתחדש היא מופלאה. השוק שופע בטעמים לא רק אלו המאפיינים את ישראל אלא מקבץ משובח מכל העולם, ומציע חוויית חושים מטורפת של מראה עיניים מרהיב, טעמים וריחות. מסעדנים, בשלנים ורוכלים ניצבים מעל דוכני המזון ובמסעדות השוק וסמטאותיו ומגישים באהבה אוכל רחוב טעים וטרי, אוכל פשוט לצד גורמה, מאכלי עדות לצד מטבחים סיניים, תאילנדיים ויפנים, אוכל מזרחי אותנטי לצד מטעמים אפריקאים ואוסטרליים, ישן לצד חדש, ותיק לצד צעיר, בהרמוניה מושלמת. כמובן שלא ניתן להתעלם מהמסעדות בסמטאות כרם התימנים הסמוכות, שתמיד הקסימו את המבקרים והיום הפכו אף ליותר ויותר נחשקות ומזמינות, עם חומוס משגע ואוכל עם טעם של בית.

טועמים את שוק הכרמל באופן מושלם

האווירה בשוק אולי מזכירה את זו האופיינית גם לשווקים בערים ידועות בעולם, אך את הקסם הייחודי של שוק הכרמל, לא ניתן למצוא בשום מקום וזו ככל הנראה הסיבה שהוא נחשב לאטרקציה מבוקשת ביותר. קבוצות מטיילים מהארץ ומהעולם מגיעות לתהות על קנקנו של שוק הכרמל הססגוני ויוצאות ממנו לאחר סיור קולינרי כשהן מוקסמות. כל ביקור בשוק הוא חוויה, אך כדי להעשיר אותה ולהפוך את הטיול למשמעותי יותר, מומלץ להצטרף לסיור מודרך, שמאפשר לחוש את השורשים של השוק ולהכיר לעומק את תרבות אוכל הרחוב של אז ושל היום. הסיור עובר דרך הסיפורים של השוק, בין המאפיות המצוינות ביותר, דוכני הירקות והפירות הטובים ביותר, חומרי הגלם הייחודיים, המסעדות והברים, ומגלה את הביסים המושלמים ואת אוצרות הטעם החבויים, השמורים ליודעי דבר בלבד.
שוק הכרמל היום הוא הדוגמא הטובה ביותר לדרך שבה צריך להיראות שוק – הוא נראה בדיוק כמו פעם, כאילו זה עתה סיימו הסוחרים מראשית המאה להעמיס את מרכולתם, הוא לא בוטיקי ולא מתייפייף, אבל בתוך תוכו הוא חדשני, יצירתי, מיוחד וקסום והוא מציע את חוויית השוק הטבעית והישראלית ביותר. לא ניתן להבטיח שהוא ישאר כזה, ויש אומרים שבקרוב אף הוא ישנה את פניו אך עד שזה יקרה, כדאי ליהנות מהטוב הזה כל עוד אפשר.

סגירת תפריט
Call Now Button