נצרת – בירת הקולינריה הישראלית
נצרת – בירת הקולינריה הישראלית
נצרת היא הבירה הקולינרית האותנטית של ישראל.
בנצרת יש את חומרי הגלם המקומיים ואוכל הרחוב הטוב ביותר בישראל.
נצרת הינה המקום היחידי בארץ שיש בה תרבות אוכל בת מאות שנים, כמו פריז ורומא. האוכל הערבי הטוב בעולם מגיע בעיקר מדמשק ומלבנון, בעבר הרחוק, לפני שהיו גבולות והמעבר היה חופשי בין המדינות, השתקעו בצפון הארץ ובעיקר בנצרת האליטות המוסלמיות והנוצריות שהביאו עימן את המתכונים, בעלי החיים, הזרעים ובעיקר את התרבות והאנינות טעם שלהם.
בנצרת יש המקבץ הגדול ביותר של אניני טעם ושאיפה למצויינות באוכל.
נצרת מהווה השראה מאד גדולה, לכל אדם העוסק בתחום האוכל ומספקת סוג של מצפן, איך אוכל צריך להרגיש ולהיראות.
הצטרפו לסיורים שלי בנצרת!
אתרים מעניינים בנצרת
נצרת – הפתעה צפונית
נצרת, העיר הערבית הגדולה בישראל, היא עיר עם עבר מפואר והווה ססגוני. מדובר בעיר חשובה ומשמעותית מבחינה דתית: בה לפני האמונה הנוצרית קיבלה מרים את הבשורה על הולדת ישו(ע) ובה הוא גדל עם בני משפחתו. יש בעיר תמהיל ייחודי של תושבים שחיים בהרמוניה ביחד ונהנים מתיירים רבים מהארץ ומחו”ל שלומדים להכיר מקרוב את המארג המקומי שהושפע רבות מעמי האזור (מסוריה ולבנון הקרובות ועד הטורקים והבריטים כל אחד בתורו).
אומנם נצרת מזוהה עם הנצרות אך רוב התושבים בה, כ-70% הם מוסלמים וכ-30% נוצרים. לפי הברית החדשה התגוררו בעיר מריה, אמו של ישו(ע), ובעלה יוסף הנגר. לאחר מתן הבשורה נדדה המשפחה לבית לחם שם לפי האמונה ישו(ע) נולד אך הם חזרו לעיר מוצאם ולכן היא יעד פופולרי לצליינים אך גם לתיירים אחרים, אלו שניחנו בחוש מיוחד לאתר יעד אותנטי.
העיר עוברת חידושים ושדרוגים בשנים האחרונות, בין היתר בזכות ביקורי האפיפיורים בה (בייחוד של יוחנן פאולוס השני במרס 2000 ושל האפיפיור בנדיקטוס ה-16 במאי 2009). החידושים והשיפורים מאפשרים לטייל בנצרת בנוחות, להתרשם מאתרי התיירות הקדושים המשובצים בה, לשוטט בסמטאות השוק המקסים ולחוות עיר שיש בה ניחוח בינלאומי מצד אחד ושורשיות מסורתית גלילית ערבית מאידך.
המאמינים מכל העולם זורמים אליה כמו גם מבקרים אחרים שמבינים שיש בה קסם ייחודי, בראשם תרבות קולינרית אותנטית. נצרת היא הבירה הקולינרית של ישראל. הטעמים המשלבים זרמים ועדות לצד המיקום בגליל הופכים את נצרת לכר פורה ליצרני אוכל ארטיזנליים, מפעלים משפחתיים מסורתיים (טחינה, ממתקים, קפה, תבלינים), תוצרת חקלאית משובחת מכפרי האזור וכמובן הבשר המשובח במסעדות, בסטיקיות ובשיפודיות. בנצרת אפילו המציאו את מנה העראיס הפופולרית ויש בה שווארמה מהטובות בארץ. שלא נדבר על המתוקים הנהדרים שתיתקלו בהם בכל פינה. גן עדן קולינרי הלכה למעשה.
לא בטוח שהתפריט של ישו היה כה עשיר ומגוון, אך מה שבטוח הוא שהשילוב של אתרים קדושים, מפוארים ומטופחים לצד קולינריה משובחת הופכים את העיר ליעד חווייתי. קודש וחול אם תרצו, והכל במרחק הליכה. אלפי מבקרים המגיעים לעיר מידי שנה לא טועים – יש יפות ממנה אך אין מיוחדת כמוה. גם מבחינה תיירותית חלה בעיר פריחה עם פתיחה של מלונות רבים, חלקם מפוארים מאוד, ואכסניות במחיר נגיש שבהם שוררת אווירה צעירה ובינלאומית ייחודית. השוק הפך להיות לא רק מקום לממכר מזכרות, ירקות ופיצוחים כי אם למעוז של בוטיקים קטנים, בתי קפה וגלריות, רבים מהם ביוזמה של נשות נצרת והסביבה.
בזכות מיקומה של נצרת – בצפון הארץ – היא הושפעה במשך שנים רבות מהקולינריה המשובחת של דמשק ושל ביירות, שתי הערים הכי קולינריות במרחב. האליתה של נצרת ידעה לדרוש וגם לקבל במשך דורות אוכל איכותי מחומרי הגלם המוצלחים ביותר. התוצאה היא עושר גסטרונומי מרשים שאין שני לו.
סיור בנצרת הוא חוויה עם תוכן. תצאו “עשירים” יותר ממה שהייתם כשנכנסתם אליה שכן היא מצליחה לשמר ישן ולשלבו היטב בחדש באופן טבעי ונעים. השפעת הנוצרים שהשתקעו בה והקימו מוסדות משמעותיים דבקו גם בגינונים אירופאיים לצד אירוח ים תיכוני חם ומזמין, מה שאומר תושבים מכניסי אורחים, לבביים ומסבירי פנים במיוחד. אפשר להכריז בצורה נחרצת כי נצרת היא הבירה הקולינרית האותנטית של ישראל ויש בה את חומרי הגלם המקומיים ואוכל הרחוב הטוב ביותר בארץ.