העיר ללא הפסקה היא גם עיר קולינרית עמוסה בטעמים ובסגנונות וגם – כמו כל עיר גדולה המכבדת את עצמה – עיר עם שוקי אוכל משובחים ואיכותיים. השווקים של תל אביב הם נכס ואוצר תרבותי ברמה בינלאומית. העדות השונות, קיבוץ הגלויות, המהגרים שהגיעו לארץ וממשיכים להגר אליה יוצרים פסיפס קולינרי מרתק, וזאת לצד פתיחות לטעמים שונים ולא שגרתיים שאנחנו מאמצים בחדווה. כל אלו הפכו את שוקי העיר לצבעוניים, טעימים ומעניינים במיוחד.
אז מה יש לשווקים של תל אביב להציע למי שאוהב לאכול טוב? כל שוק נבדל לא רק במיקום אלא גם באופי, בסגנון, בתמהיל ובחוויה שהוא מספק. יש שווקים שהשינויים בהם איטיים ומדודים לעומתם יש שווקים שהכל קורה בהם מהר. אז למידע על סיורי אוכל בתל אביב, קראו את הכתבה הבאה:
שוק הכרמל
שוק הכרמל הוא בין השווקים האותנטיים בארץ על אף הפופולריות הרבה שלו. הוא מגוון, גדול והכי חשוב: מתחדש. אם ביקרתם בשוק הכרמל לפני חודשים ספורים, כבר נכונות לכם הפתעות וחידושים. שוק הכרמל הוא גם כר פורה למטבחים אקזוטיים כמו המטבח התאילנדי וגם לא מעט מטבחים עדתיים כמו המטבח הטורקי, המרוקאי, העירקי וכך הלאה. לצידם פועלות מסעדות שף ברמה גבוהה וכמובן שפע של מעדניות ודוכנים שבהם אפשר למצוא מכל טוב הארץ והעולם, כמו דגה טרייה, בשרים, גבינות, מאפים, פירות ים, ממתקים ושאר דליקטסים.
שוק התקווה
השוק של שכונת התקווה הוא שוק רחב, נוח ומשופץ, ועם זאת הוא שומר על תמהיל אותנטי עם מסעדות ותיקות הפועלות כבר שנים באותו פורמט. בשוק התקווה יש כבוד רב לאוכל עירקי, פרסי ותימני לצד מאכלי עדות אחרות והרבה תוצרת בלאדי. הוא שוק נגיש ונוח לסיור טעימות ומדובר בחוויית חובה לכל פודי.
שוק לוינסקי
שוק ותיק נוסף בתל אביב שעובר התחדשות בשנים האחרונות. שוק לוינסקי קנה את עולמו בזכות הפרודוקטים הנהדרים הנמכרים בו – מגבינות דרך פיצוחים ועד תבלינים. לצידם צצו בתי אוכל מסקרנים לצד המסעדות הוותיקות שפועלות כבר שנים רבות. כך נותר תמהיל של חדש לצד ישן, התחדשות לצד מסורת, אותנטיות לצד חדשנות.שוקי האוכל החדשים
לצד השווקים העירוניים האותנטיים שהתפתחו במרוצת עשרות שנים ונבנו בהדרגה, יש בתל אביב שווקים מודרניים מתוכננים ומהודרים. השווקים האלו – שוק האיכרים בנמל תל אביב, שרונה מרקט ושוק צפון ברמת החייל – מביאים ניחוח בינלאומי עם תמהיל נכון ומדויק של חוויות קולינריות ואוצרות טעימים.
אבל איך יודעים לאן להגיע בכל שוק ומה בדיוק לטעום?
אז כדי להגיע למקומות הכי מומלצים, ליצרנים המיוחדים ולדוכנים האותנטיים כדאי להצטרף לאחד הסיורים שמוביל גיל להב בשווקים של תל אביב (וגם בנצרת ובשווקים נוספים בארץ). גיל מתרגש מאוכל כבר יותר מ-30 שנה ויודע איך למצוא את הביס המושלם בכל שוק.
גיל להב, שף, מסעדן, מבקר מסעדות ומומחה לסיורים קולינריים יוביל אתכם בעקבות הביסים הכי טעימים, חומרי גלם העונתיים האופייניים לכל מקום והאנשים והסיפורים שמאחורי הקלעים. לא בכל שוק, מוכר ומרכזי ככל שיהיה, קל למצוא את האוצרות הקולינריים – וזו המומחיות של גיל להב. מוזמנים להצטרף לאחד הסיורים המרתקים של גיל להב בשווקים של תל אביב