מחפשים את השווארמה הכי טובה בארץ? בואו לנצרת

מי היא הבירה הקולינרית האותנטית של ישראל? במילה אחת – נצרת ועל זה אין עוררין, וכשמדובר בשווארמה, נצרת היא בהחלט המקום הטוב ביותר למצוא בו את השווארמה העסיסית, הטעימה והטובה ביותר. דוכני ומסעדות השווארמה בנצרת מעניקות לטועם הישראלי חוויה מיוחדת, של בשר איכותי וטעים, המתובל היטב בתבלינים איכותיים ואפשר למצוא בהן כמות נדיבה של שווארמות עגל, הנדירות במקומות אחרים בארצנו.

מנה שווארמה? במקור, השווארמה אמורה להיות מבשר כבש וטלה שופעי הטעם והעסיסיות, כאשר מעליהם מתנוססת שכבת ה”לייה”, שומן הכבש, אך עם הזמן, ומתוך מטרה לחסוך בעלויות, השווארמות בארץ הפכו את עורן ומבשר כבש התחילו לצוץ חלופות שונות. היו כאלה שעשו שילוב בין כבש לעגל, היו שהתמקדו רק בעגל אך רוב המקומות בחרו בשווארמה מבשר הודו לנקבה ומשם, אל ההודו האדום או לתערובת של הודו זכר וחלקי עוף זולים, עטופים בתבלינים זולים ושכבת שומן אווז מעליהם, שלא מעניקה כלל טעם ייחודי.

שווארמה נצרת

שיפוד גדול ומסתובב – טורקיה בפיתה

השווארמה היא מאכל רחוב שהגיע מטורקיה, שהשפעתה על נצרת ידועה ומוכרת. המאכל מאופיין בשכבות של בשר, המונחות על שיפוד מתכת גדול, המסתובב על צירו לאט, מול אש הצורבת את נתחי הבשר בעדינות ובאופן מבוקר. נתחי הבשר הצלויים, עם שומן הנוטף מעליהן, נחתכים עד דק ביד מיומנת האוחזת בסכין, והם נערמים אל תוככי פיתה חמה בשילוב רטבים וסלטים. בארץ השילוב המנצח לרוטב הוא חומוס וטחינה עם מגוון ירקות וסלטים, יש האוהבים את זה עם טחינה בלבד ועם רסיסי בצל מתובל בסומאק, יש המעדיפים עם עמבה ופטרוזיליה והאפשרויות הן מגוונות ורבות. ביוון, שם היא נקראת “גירוס” הרוטב הוא לא אחר מאשר יוגורט ויש לשווארמה עוד סגנונות רבים ושונים בעולם, כולל שפים בינלאומיים שהפכו את השווארמה המזרח-תיכונית לראפ של טורטיה מלא בנתחי חזה עוף בשילוב רטבים מקומיים. כמו שנאמר, על טעם ועל ריח אין להתווכח וכל אחד בוחר לעצמו את הדרך בה הוא נהנה לאכול את השווארמה שלו.

מה הופך את השווארמה הנצרתית לטובה יותר?

בנצרת זה שונה לחלוטין, שם נותנים כבוד לשווארמה והמגוון עצום ולכן היא אוחזת גם בתואר בירת השווארמה של ישראל. על כל מטר מרובע בנצרת אפשר למצוא שווארמות איכותיות והסיבה לכך, אם אתם שואלים, מיוחדת בפני עצמה. הנצרתים מבינים באוכל, הם אניני טעם ויש להם בבית את האוכל הטוב והטעים ביותר, לכן, אי אפשר לעבוד עליהם. כשהם רוצים לאכול בחוץ, הם לא יתפשרו על אוכל שהוא פחות ממצוין ולכן, גם אוכל הרחוב שלהם, עומד בסטנדרטים גבוהים במיוחד, אחרת לא יהיה לו סיכוי לשרוד. כ-90% מהשווארמות בעיר נחשבות למצוינות ברמה גבוהה מאוד וניתן למצוא שם שווארמות מבשר כבש ועגל בשפע.

שווארמה בנצרת? הנה כמה דוגמאות מעוררות תיאבון

השווארמה של עימאד – שיפוד שווארמה עסיסי, המורכב בחוכמה בשכבות משובחות של בשר בקר ושומן כבש הממוקם במקומות הנכונים, בשילוב תיבול מושלם, הופך את השווארמה של עימאד לאחת מהטובות והטעימות בעיר. המקום רחב הידיים, המשמש גם כחומוסיה נפלאה, עם החומוס במרקם חלק ועדין, מציע מנת שווארמה טעימה, רכה ומעודנת, בליווי סלטים טריים, שכייף לנגוס בה. (“עימאד”, רח’ תאופיק זיאד 52, נצרת)

חומוס אל-שייח’ – כבירת החומוס הטוב בישראל, לא מפתיע שדווקא החומוסיות המיוחדות . חומוס אל-שייך הוא אחד מהטובים בעיר והוא נעשה כולו בעבודת יד.
, פלאפל ו…כמובן את אחת מהשווארמות הטובות בעיר, העשויה בשר הודו.
(חומוס אל-שייח’, איכסאל 2 , נצרת)

אבו ג’אנם – גם כאן מדובר בחומוסיה משובחת ואהובה, שטבחיה מוציאים תחת ידיהם גם סלטים מצוינים, פלאפל אותנטי וכמובן – את השווארמה. כאן תוכלו ליהנות משווארמה הודו , בפיתה חמה או בצלחת, ולהתענג על הטעמים של החומוס ושאר מאכלי הבית הנלווים. (“אבו ג’אנם”, פאולוס השישי, נצרת)
סיבה נוספת היא איכות הבשר ואיכות התבלינים המקומיים. בנצרת מוכרים בשר איכותי, טוב, טעים ועסיסי, שאנשים מכל הארץ מגיעים לשם כדי לרכוש חלקי בשר איכותיים. גם יצרני התבלינים בנצרת, נחשבים לאמנים של ממש בכל הקשור לתערובות, לטעמים ולריחות של סודות התבלון וזהו המקום הטוב ביותר לרכוש בו תבלינים הביתה.

בונז’ור קובעין, נצרת – לאוהבי שווארמה בבאגט, זה אולי המקום הטוב ביותר ליהנות בו מבאגט חם וטרי, עמוס בשווארמה נהדרת. השווארמה כאן עשויה מבשר הודו רך ומתובלת באופ ייחודי, בתערובת תבלינים דומיננטית מהמטבח הערבי. זה אולי הייחוד הגדול שבה, מפני שהיא מעניקה טעם שונה, אותנטי ומיוחד, למנה המוכרת, דבר שהופך אותה לאחת מהמבוקשות על-ידי קהל המקומיים בנצרת. (“בונז’ור קובעין”. רחוב פאולוס, ליד כיכר השוק)

מה הסיבה שהשווארמה בנצרת יותר טעימה? שתי סיבות – איכות הבשר ואיכות התבלינים המקומיים. בנצרת מוכרים בשר איכותי, טוב, טעים ועסיסי, שאנשים מכל הארץ מגיעים לשם כדי לרכוש חלקי בשר איכותיים. גם יצרני התבלינים בנצרת, נחשבים לאמנים של ממש בכל הקשור לתערובות, לטעמים ולריחות של סודות התבלון וגם שפים מובילים בישראל יודעים שזהו המקום הטוב ביותר לרכוש בו תבלינים הביתה.

שווארמה בנצרת

סיור שווארמה בנצרת – טעם של עוד ועוד

כישראלים, אנחנו יודעים היטב איך לאכול את השווארמה שלנו ומה לדרוש, ובדרך-כלל אנחנו נהנים ממנה כשהיא טמונה בתוך פיתה חמה, עסיסית ונוטפת טחינה או בלאפה העוצמתית ולאחרונה יש לא מעט גרסאות גם בתוך באגט פריך. אך מתי בפעם האחרונה אכלתם שווארמה באמת טובה? כזו שהשאירה בכם טעם של עוד? כזו שגרמה לבטן שלכם לחוש בחמימות מלטפת כאשר הביס המושלם נכנס אליה?

אם גם אתם משתוקקים אליה, אל נטיפי בשר הכבש והעגל המופלאים, אתם מוזמנים לסיור קולינרי מרתק וטעים בבירה הקולינרית של ישראל, לחוות את השווארמה הטובה ביותר בנצרת ולדעת, שאכלתם את הטוב ביותר.

מעוניינים לטעום את השווארמה האותנטית של נצרת? מוזמנים לסיור קולינרי שלא תשכחו בנצרת. לפרטים לחצו כאן

שתפו חברים:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הסיורים המובילים שלי:

הרשמה לסיור שלי:

המלצות: