כמה מילים עלי
שף, מסעדן, מבקר מסעדות.
מומחה לסיורים קולינריים
חוקר משנת 1990 את הארץ.
מ-2000 עורך סיורים לשפים, לחובבי אוכל, לחברות ולקהל הרחב.
סיור בנצרת שלא הכרתם – בירת הקולינריה האותנטית של ישראל
כי לבה של הקולינריה המקומית פועם בעיר נצרת:
אני מזמין אתכם לצאת איתי למסע מרתק אל תוך מסורות הבישול הגליליות. אלו שאוצרות בחובן מאות שנים של היסטוריה וסיפורי עמים. בואו להשתכר מריחות הקפה וההל, ניחוחות הפטרוזיליה הקצוצה, התבלינים הריחניים והממתקים המסורתיים. בואו להתחיל איתי את היום בטעימות של גבינת לַבָּנֶה חמצמצה וחומוס רך ומענג, ומשם נמשיך יחדיו ליום מופלא, במהלכו נכיר לעומק את הארטיזנלים הנצרתיים שבמשך דורות על גבי דורות הפכו את המלאכה שלהם למדויקת להפליא, תוך שהם מקפידים על ייצור בשיטות מסורתיות, בעבודת יד ובלי קיצורי דרך – בואו לנצרת.
*מינימום 12 איש באמצ"ש
“חייבת לומר שלא ממש ציפינו למה שקיבלנו.
אנחנו כבר מכירים אותך מסיור קודם, אז ידﬠנו שיהיה מﬠניין וטﬠיםְ
אבל… יצא משהו הרבה הרבה יותר כיפי, מגבש וחוייתי. אנחנו סיימנו את הסיור מאוד מרוצים וﬠם הרבה טﬠם של ﬠוד” (גל יגאל והחברים בסיור יום הולדת ליגאל)
כי למה להרחיק עד איטליה או צרפת כשמעבר לפינה יש לנו אירופה קטנה בסגנון המזרח התיכון?
הצטרפו אליי למסעותיי במרדף אחרי הביס המושלם. כבר משנת 2006 שאני חוקר לעומק את נצרת – עיר המשלבת גינונים אירופאים עם אירוח ים תיכוני. בואו לטעום ביחד ג׳יבנה מטוגנת לצד כוסית של הערק הטוב בעולם; לבקר באיטליז משפחתי קטן עם מסורת מפוארת ונתחי טלה משובחים; לקחת ביס מפיתה שעוטפת בחום בשר טחון עסיסי שעוקץ את הלשון עם הל ופלפל שחור; ולקינוח לתת נגיסה מעוגיות קרקיש פריכות עם זרעי אניס מרעננים ומקאטאייף מתוק. בואו לטעום את נצרת בסיור מודרך בנצרת.
כי הביס המושלם הוא תוצר של מקסימום הקפדה על חומרי גלם ומינימום התעסקות:
הרנסנס הנצרתי קורה עכשיו, אז בואו לקחת בו חלק. בואו להכיר את המקומיים שחיים כאן וסוחרים בשווקים וברחובות הצרים, לשוחח עם יצרני מזון שתורתם אומנותם ולטעום טחינה המיוצרת באבני-רחיים לצד זיתים סורים כבושים מרירים. הצטרפו אליי ותלמדו איך להכין בצק לבקלאווה, או איך להכין כנאפה. נבין יחדיו מה הופך חומוס לקטיפתי ולמה חשובה כל כך טריותם של התבלינים. בואו להכיר את הטעמים, המרקמים והריחות שמלווים את ההיסטוריה המקומית עוד מימי קדם.
כי אין דרך מוצלחת יותר להכיר תרבות מאשר לטעום אותה.
פטאייר, לייה, דוואלה, שולבטו, פאסולייה, אספרגוס בר, עגבניה-בלאדי, סבנח-תרד בר, מלוחייה, ג’רג’יר, מפתול, מלפןף, מנסף, סיניה, קטאייף, עוואמה, בסבוסה, חוביזה, קישואי קרעה, עולש בר, זעתר טרי, מלפפון באלאדי בטעמים עזים, בשר טלה מקומי, תוצרי ליקוט של חקלאות מסורתית – הדמעות שעולות בעיניים כשטועמים את כל אלו הן לא רק בשל הטעם האלוהי של חומרי הגלם, אלא גם ובעיקר כי זה מרגש עד דמעות לטעום היסטוריה בת מאות ואלפי שנים. בואו להתרגש איתי.
וגם החיבור לאוכל המקומי (טרואר) תמיד יהיה לנו טעים יותר. זהו חיבור חזק.
כי נצרת היא בירתה הקולינרית של ישראל.
תחנה אחר תחנה אוביל אתכם בין סודותיה הקולינריים של חלקת גן העדן הקולינרי נצרת. בואו איתי לנצרת.
כמה דברים שאתם עומדים לגלות
בלעדי !
רק אצל גיל להב – ביטוח על הסיור הקולינרי.
תבדקו טוב – האם יש ביטוח ואחריות !
שף, מסעדן, מבקר מסעדות.
מומחה לסיורים קולינריים
חוקר משנת 1990 את הארץ.
מ-2000 עורך סיורים לשפים, לחובבי אוכל, לחברות ולקהל הרחב.
כל הסיורים בהתאם להנחיות התו הירוק!
מספיק לדבר, הנה כמה סודות מרתקים שאתם הולכים לגלות במהלך הסיור:
הסיור זורם וקצבי ומרכז שפע חוויות בזמן קצר. מתאים לכל הגילאים והסגנונות.
החלק הראשון הארוך יותר ממונע במכוניות (מיניבוס מומלץ), וחלקו השני הקצר בהליכה מתונה.
התשלום : בכרטיס אשראי בלבד
הרשמה לסיור טלפונית בתוספת מחיר
אתם מוזמנים לבצע תשלום אינטרנטי פשוט ונוח במחיר הרגיל. התוספת היא רק עבור הרשמה טלפונית.
תוספת ₪85 דמי טיפול לסכום הכולל של ההזמנה (שלא יוחזרו במקרה של ביטול מכול סיבה שהיא)
ביטולים/דחיות של סיורים
ביטוח ואחריות
בלי לגרוע מהאמור ולמען הסר ספק מובהר כי:
משתתף שרגיש לסוג של אוכל או לחומרים מסוימים - באחריותו הבלעדית להימנע מאכילתם.