טיול קולינרי טעים ומרתק בעיר נצרת

סיור בנצרת שלא הכרתם – בירת הקולינריה האותנטית של ישראל
כי לבה של הקולינריה המקומית פועם בעיר נצרת:
אני מזמין אתכם לצאת איתי למסע מרתק אל תוך מסורות הבישול הגליליות. אלו שאוצרות בחובן מאות שנים של היסטוריה וסיפורי עמים. בואו להשתכר מריחות הקפה וההל, ניחוחות הפטרוזיליה הקצוצה, התבלינים הריחניים והממתקים המסורתיים. בואו להתחיל איתי את היום בטעימות של גבינת לַבָּנֶה חמצמצה וחומוס רך ומענג, ומשם נמשיך יחדיו ליום מופלא, במהלכו נכיר לעומק את הארטיזנלים הנצרתיים שבמשך דורות על גבי דורות הפכו את המלאכה שלהם למדויקת להפליא, תוך שהם מקפידים על ייצור בשיטות מסורתיות, בעבודת יד ובלי קיצורי דרך – בואו לנצרת.

“חייבת לומר שלא ממש ציפינו למה שקיבלנו.
אנחנו כבר מכירים אותך מסיור קודם, אז ידﬠנו שיהיה מﬠניין וטﬠיםְ
אבל… יצא משהו הרבה הרבה יותר כיפי, מגבש וחוייתי. אנחנו סיימנו את הסיור מאוד מרוצים וﬠם הרבה טﬠם של ﬠוד” (גל יגאל והחברים בסיור יום הולדת ליגאל)

גיל, אני רוצה גם לחוות את החוויה !!

סיור בנצרת בירת הקולינריה האותנטית והעשירה של ישראל

כי למה להרחיק עד איטליה או צרפת כשמעבר לפינה יש לנו אירופה קטנה בסגנון המזרח התיכון?

הצטרפו אליי למסעותיי במרדף אחרי הביס המושלם. כבר משנת 2006 שאני חוקר לעומק את נצרת – עיר המשלבת גינונים אירופאים עם אירוח ים תיכוני. בואו לטעום ביחד ג׳יבנה מטוגנת לצד כוסית של הערק הטוב בעולם; לבקר באיטליז משפחתי קטן עם מסורת מפוארת ונתחי טלה משובחים; לקחת ביס מפיתה שעוטפת בחום בשר טחון עסיסי שעוקץ את הלשון עם הל ופלפל שחור; ולקינוח לתת נגיסה מעוגיות קרקיש פריכות עם זרעי אניס מרעננים ומקאטאייף מתוק. בואו לטעום את נצרת בסיור מודרך בנצרת.

לטייל בנצרת שלא הכרתם!

כי הביס המושלם הוא תוצר של מקסימום הקפדה על חומרי גלם ומינימום התעסקות:

הרנסנס הנצרתי קורה עכשיו, אז בואו לקחת בו חלק. בואו להכיר את המקומיים שחיים כאן וסוחרים בשווקים וברחובות הצרים, לשוחח עם יצרני מזון שתורתם אומנותם ולטעום טחינה המיוצרת באבני-רחיים לצד זיתים סורים כבושים מרירים. הצטרפו אליי ותלמדו איך להכין בצק לבקלאווה, או איך להכין כנאפה. נבין יחדיו מה הופך חומוס לקטיפתי ולמה חשובה כל כך טריותם של התבלינים. בואו להכיר את הטעמים, המרקמים והריחות שמלווים את ההיסטוריה המקומית עוד מימי קדם.

כי אין דרך מוצלחת יותר להכיר תרבות מאשר לטעום אותה.

פטאייר, לייה, דוואלה, שולבטו, פאסולייה, אספרגוס בר, עגבניה-בלאדי, סבנח-תרד בר, מלוחייה, ג’רג’יר, מפתול, מלפןף, מנסף, סיניה, קטאייף, עוואמה,, בסבוסה, חוביזה, קישואי קרעה, עולש בר, זעתר טרי, מלפפון באלאדי בטעמים עזים, בשר טלה מקומי, תוצרי ליקוט של חקלאות מסורתית – הדמעות שעולות בעיניים כשטועמים את כל אלו הן לא רק בשל הטעם האלוהי של חומרי הגלם, אלא גם ובעיקר כי זה מרגש עד דמעות לטעום היסטוריה בת מאות ואלפי שנים. בואו להתרגש איתי.
וגם החיבור לאוכל המקומי (טרואר) תמיד יהיה לנו טעים יותר. זהו חיבור חזק.

כי נצרת היא בירתה הקולינרית של ישראל.

תחנה אחר תחנה אוביל אתכם בין סודותיה הקולינריים של חלקת גן העדן הקולינרי נצרת. בואו איתי לנצרת.

כמה דברים שאתם עומדים לגלות

מבקש עוד פרטים

מספיק לדבר, הנה כמה סודות מרתקים שאתם הולכים לגלות במהלך הסיור:

תוכנית הסיור

הסיור זורם וקצבי ומרכז שפע חוויות בזמן קצר. מתאים לכל הגילאים והסגנונות.
החלק הראשון הארוך יותר ממונע במכוניות (מיניבוס מומלץ), וחלקו השני הקצר בהליכה מתונה.

טעימות ממה שמצפה לכם:

◄ ארוחת בוקר – ה פ ת ע ה אמתית. מומלץ להגיע רעבים ובצום
◄ חומוס ומסבחה הטוענים לכתר הטוב בישראל
◄ לבנה עיזים מצטיינת
◄ היכן מתחבאות צלעות הטלה הטובות בישראל
◄ הטחינה והחלווה הטובות בעולם
◄ בית המקדש למתוקים לכנאפה ובקלאווה
◄ כנסייה קטנה ויפהפייה (נשים – להביא של לכתפיים)
◄ בר האלכוהול האסלאמי הראשון
◄ מאפיה המתמחה בעוגיות מסורתיות ומאפים מדמשק
◄ חנות עם אוסף ירקות ופירות בלאדי במבחר נדיר ואיכותי
◄ חוות תבלינים בטחנת קמח ישנה בת 150 שנה
◄ מעדניה מיוחדת ואותנטית
◄ סמטאות השוק המשופצות
◄ ממתק הרמדאן הייחודי
◄ מפעל ביתי לקליית קפה
◄ השוק הססגוני והנינוח

טעימה מהתרבות המקומית

◄ מה הופך את ערביי נצרת לאליטה
◄ כיצד הפכה נצרת לבירה הקולינרית שהיא כיום
◄ קצת על נצרות, אסלאם וארכיטקטורה עות’מנית ופוליטיקה מקומית
** יתכנו שינויים במסלולים (תלוי המקום וקצב התנועה)
** הסיורים אורכים 4 עד 9 שעות בימים שני-שבת ומתחילים ב 08.30 בבוקר בנצרת
** כשרות : האוכל כשר ( בלי תעודה ) מלבד הבשר.

גיל, אני רוצה גם לחוות את החוויה !!

סיורים נוספים

בני ברק

בן/בת מצווה

שוק הכרמל