מתוק לו מתוק לו בנצרת
העיר נצרת, שנחשבת לבירה הקולינרית של ישראל, ידועה מאוד גם במיני המתיקה המשובחים שלה. עשרות של מאפיות, מגדניות ודוכני ממתקים ניצבים בה, עמוסים ושופעים ממתקים, מאפים מתוקים נוטפי דבש, כנאפה חמה ועוד ומתוכם אפשר למנות שבעה מקומות מצוינים של ממתקים, בקלאוות וכנאפה.
אחד מהמקומות הבולטים בתחום, אחד ומיוחד, שאפשר לקרוא לו בית המקדש של המתוקים במזרח התיכון הוא מוסד של ממש הנקרא ממתקי הידידות או בשמו המוכר ממתקי סאדתה שהוקם על-ידי סולימאן. השם ממתקי הידידות נולד בשל מקום מושבו בתחילת הדרך, בבית הידידות ברחוב הראשי בעיר. כיום, בניו של סולימאן ובראשם עימאד, מנהלים את הפלא הזה בכישרון רב ועל בסיס המסורת של אביהם.
הייחוד של ממתקי הידידות
אם מסתכלים על ההיצע, הרי שממתקי הידידות מוכרים בדיוק את אותם הדברים שיש בכל מקום אחר, אבל מה שמיוחד בהם, זה שהם עושים את זה הרבה יותר טוב, יותר יפה, יותר טעים ויותר נקי. מדובר בהיכל גדול ומפואר באמת, שנראה טוב ומכובד במראו החיצוני, עם המון מקומות ישיבה נוחים ונעימים. בניגוד למקומות אחרים, כאשר נכנסים אל ממתקי הידידות, התחושה היא שהגענו אל בית קפה מפואר, שהבקלאוות ומיני המתיקה בו נראים כמו יהלומים או תכשיטים יקרי ערך.
ממתקי הידידות מציעים מבחר ענק של למעלה מ-40 סוגי מאפה מתוקים וכולם ארוזים באופן יוקרתי ומושקע. בעלי המקום מקפידים לא רק על טעם מצוין אלא גם על המראה, כך שאם תרכשו מארז של בקלאוות תקבלו אותו כאילו היה מתנה יוקרתית וממותגת שתהפוך אתכם לאורחים רצויים בכל מקום.
הסוד הוא בחומרי הגלם
כבר בטעימה הראשונה תוכלו להבחין באיכות חומרי הגלם בהם עושים שימוש בממתקי הידידות וזה כולל את הסמנה הטעימה, שהינה החמאה המזוקקת, העוטפת את המאפים ומעניקה להם טעם מיוחד. גם במיני האגוזים המעטרים את המאפים הם לא חוסכים ודוגמה טובה לכך הוא השימוש בפיסטוק האיראני שהוא היקר והטוב ביותר שיש במזרח התיכון, שהם מפזרים בנדיבות על הבקלאוות והכנאפה. דבר חשוב נוסף, על אף שמדובר בדברי מתיקה, המוצרים אינם מתוקים מדי ואינם מוצפים בסוכר, אלא מעודנים במתיקותם, עובדה שמוכיחה עד כמה הם מקצועיים ועד כמה הם משקיעים מחשבה בכל מגש שיוצא תחת ידיהם המיומנות.
סיור קולינרי מתוק וידידותי בנצרת
נצרת היא גן עדן של ממש, לא רק בזכות האוכל המשובח שבה, אלא גם במיני המתיקה הנפלאים שלה. הסיור הקולינרי לוקח אתכם אל מעוז הטעם, אל תוככי מפעלי היצור שמכינים את ההנאות הגדולות ביותר – המתוקים. מעבר לחוויית האכילה, אחד הדברים שלא כדאי להפסיד הוא אופן הייצור. כאורחים מזדמנים במאפיות, הרי שלא תוכלו להיכנס אל המטבח ולחזות באופן ההכנה המסקרן, אלא רק תקבלו את התוצר המוגמר. עם זאת, בסיורים קולינריים מודרכים, יש לכם הזדמנות פז לחוות את הייצור הידני והמרתק של הכנת המאפים המתוקים ואת כל שלבי ההכנה, ברמה היסודית והמפורטת ביותר. אם אתם אוהבים גם לטעום וגם להכין, תיהנו שבעתיים מפני שהסיור הקולינרי בממתקי הידידות בנצרת כולל גם התנסות מעשית בהכנה של באקלוות וכנאפה כך שאתם מרוויחים גם חוויה מאוד מיוחדת.
יש לכם חשק עז למתוק? רוצים לראות איך מכינים את הבקלאווה והכנאפה הטובות ביותר בנצרת? מוזמנים לסיור קולינרי שלא תשכחו
* הסיור מיועד לקבוצות פרטיות מאורגנות מראש *
הביס המושלם נמצא במרחק קצר ממש. מוזמנים להתקשר ולתאם: 052-6617466
גיל להב, מומחה לסיורים קולינריים