דיאנא נצרת

רוצים לאכול במסעדת דיאנא בנצרת? אל תפספסו את המידע הזה!  

מהו הקסם של מסעדת דיאנא בנצרת? ככבר חמישה עשורים שדיאנה ידועה כגולת הכותרת של המסעדות בנצרת, שנחשבת לבירת האוכל האותנטית בישראל, הן עבור הישראלים והן עבור התיירים הפוקדים את העיר. מאז ומתמיד ביקור במסעדת דיאנא היה בגדר ‘חובה’ לכל מי שמגיע אל נצרת ושואף לחוש אותה דרך טעמיה. עם זאת, מאז פרישתו של השף הראשי דוחול ספאדי בקיץ 2018, נותרה דיאנה בידיהם של אחיו ואחותו ויש הטוענים כי סימן שאלה מונח על עתידה.

שמעתם על הקבב של דיאנא? כך הוא נולד וזוהי דרכו – מהקולנוע אל המסעדה

הסיפור של דיאנא החל כאשר מחמוד ספאדי (אבו-דוחול), אביו של השף דוחול ספאדי שהיה כרטיסן בקולנוע דיאנא, הביא אל נצרת את הבשורה כי בילוי בקולנוע, צריך להיות מלווה באוכל טוב. הוא אימץ את מטבחון הקולנוע ובו הכין מנות בשר אותן הציע בפיתות בליווי טחינה משובחת, אשר מילאו באהבה את בטנם של המבלים בקולנוע. הדרך משם אל קיוסק משלו היתה קצרה, שם הביא אל קהל רחב של אנשים את קבב הטלה המיוחד שלו, אך האות הנוסף אותו קיבל היה באמצע שנות ה-70 , אז נבנה מול בית הקולנוע בניין חדש ושם הוא פתח מסעדה משלו, שכמובן נקראה דיאנה. המסעדה, שעד מהרה הפכה לשם דבר, הביאה אל הסועדים בה מגוון של מנות ביתיות ואותנטיות שהושפעו ממטבחי מדינות ערביות שכנות ואף השפעה ים תיכונית עם מנות מפתיעות של פירות ים.
דיאנא נצרתדיאנא – מסורת לצד

דיאנא – מסורת או חדשנות קולינרית?

דוחול, בנו של מחמוד והיורש הבלתי מעורער של המסעדה הנצרתית, הקפיד להביא אל דיאנא מנות רעננות, עם שפע של ירק טרי ובשר (בעיקר בשר טלה) משובח. אחת ממנות הדגל של המסעדה הוא קבב הטלה הטרי שנקצץ במטבח בעבודת יד מיומנת שלו, ונצלה על האש כשהוא עוטף מקל קינמון המכניס אליו נגיעות של טעם מושלם. גם היום, דיאנא מציעה מנות מגוונות וטעימות על טהרת המטבח הערבי, על תבליניו הארומטיים והריחניים, המוגשות
בסגנון מחודש ועדכני, עם השפעות של מטבח מודרני והתוצאה היא שילוב מוצלח של טעמים וסגנונות.

התפריט עשיר ומתאים לכולם. רוצים ליהנות מטעמי הים או מטעמי הבשר המשובח? מעדיפים רק סלטים טריים ורעננים ומנה של חומוס גלילי? יש הכל. המורשת של האב ממשיכה לפעום במטבח המשפחתי אך עם זאת, המסעדה מציעה חדשנות, כך שלצד הקובה נייה המסורתית יככבו מנות של טארטר וקרפאצ’יו ולצד הספיחה והחלקים הפנימיים יהיו שרימפס בחמאת שום ופטריות. בין הקינוחים אגב, אי אפשר לוותר על הכנאפה הנצרתית הייחודית של דיאנא, שמציעה חוויה יוצאת דופן ולא מתוקה מדי, עם שפע של גבינת עזים חמימה הנמסה אל אטריות הקדאיף הנפלאות.

רעבים בנצרת? בואו לסיור קולינרי משגע בטעמיו

דיאנא תמיד היתה אחת מיעדי החובה בנצרת, אך לאור פרישתו של השף דוחול, ולאור התפתחות ההיצע הקולינרי בעיר, יש לא מעט אפשרויות טובות אחרות ומסעדות משובחות הופכות לשם דבר בבירת האוכל הנצרתית.

עם זאת, מטיילים ותיירים ממשיכים לפקוד את דיאנא והמסעדה מהווה מוקד עליה לרגל. הסיור הקולינרי בנצרת אינו פוסח גם על סיפורה של דיאנא, כחלק מהנוף הייחודי של העיר, אך יקח אתכם גם למסעדות ובתי אוכל אחרים, המעניקים חוויה גסטרונומית אדירה הודות לאנינות הטעם הנצרתי. אם אתם מרגישים שהגיע הזמן ליהנות מארוחה מיוחדת ומהסודות והסיפורים שמהווים את סצינת האוכל בנצרת, אתם מוזמנים לסיור שכולו טעמים, בין סמטאותיה של נצרת, לשמוע את הסיפורים שמאחורי המנות ולהכיר את היצרנים והטבחים המעולים.

מגיעים לנצרת? מוזמנים לסיור קולינרי שלא תשכחו, מוזמנים להתקשר ולתאם: 052-6617466

Leave a Reply

 
צרו איתי קשר