קרניבורים? קבלו את מסעדות הבשרים הטובות בשוק הכרמל
שוק זה לא רק דוכני מאפה וירקות, והדבר נכון בעיקר כשמדובר בשוק הכרמל, שסוחריו מציעים בין היתר גם את הבשרים המשובחים והטריים ביותר. כאשר תוצרת כזו נמצאת באטליזים הממוקמים במרחק נגיעה ממסעדות הבשר של השוק, אך טבעי שהתוצאה שווה (וטעימה) במיוחד
אוהבי הבשר מחפשים ללא הרף אחר מקומות חדשים שבהם אפשר לאכול סטייק עסיסי, קבב אותנטי, נתחי קצבים טריים או צלעות נימוחות. בשוק הכרמל תהליך החיפוש קל יותר, מפני שכל הטוב הזה נמצא בקצביות, הממוקמות במרחק קצר מאוד ממסעדות הבשרים בשוק הכרמל.
עראייס או צלעות טלה?
אחת מהן ואולי המוכרת ביותר היא M25, ששמה הולך לפניה, ואורחיה, אף הם עומדים בתור בשעריה. מה שיפה במקום הוא האווירה, שולחנות עץ בחלל המרכזי פזורים אל מול מקרר הבשרים המגרה ואל עמדת המטבח הפתוחה, ממש כמו להיכנס לבית של חברים. גם החצר האחורית היא חוויה בפני עצמה, מפני ששם פרוסים שולחנות פיקניק רחבים, ואפשר ליהנות לפעמים מישיבה עם אנשים שלא מכירים ועם כל לעיסה וטעימה של הבשרים, להחליף מילה, להשיק כוסית ולהרגיש כאילו הכרתם מאז ומתמיד. אל תוותרו על העראייס בתחילת הדרך, זה פתיח מצוין שעושה חשק לעוד מנות בשר נהדרות כגון נתחי הטלה, האנטריקוט, הצלעות ועוד. הטחינה מצוינת וכמובן הירקות הצלויים והסלט. אגב, שם המסעדה הוא לציון 25 המטרים המפרידים בינה ובין הקצביה שלה.
סמטת הכרמל 3
שעות פתיחה:
ב’-ה’ – 11.00-23.00
ו’ – 11.00-16.30
קסם הקבב
קבב הוא כנראה אחד מהמאכלים האהובים על הישראלים. תערובת של בשר טחון, עם עשבי תיבול, בצל ותבלינים, סודיים או לא, זה לא משנה, מה שחשוב זה אופי הקציצה – ככל שהיא יותר עסיסית ומכילה את מידת השומן המושלמת, כך היא נימוחה וטעימה יותר. בכל עדה יש קבב, לכל עדה הסודות שלה והטעמים שלה, אבל אם יש קבב שממש כולם אוהבים, זה הקבב הרומני. אחד מהמקומות החדשים יחסית בשוק הוא מיטש קבב רומני אך כבר צבר שובל של אוהדים והמון תשבוחות. בנוסף לקבב שמגיע עם צ’יפס כמובן וסלטים טריים יש גם נקניקיית פטריצי’אן בכריך מגולגל. (מיטש, חיים חבשוש 31, ת”א, ראשון עד שישי 11:00-17:00, למעט ימי חמישי שנמשכים עד 22:00)
חיים חבשוש 31
שעות פתיחה:
א’-ו’ – 11.00-17.00
ה’ – 11.00-22.00
שיפודים בכרם התימנים
לפעמים כל מה שמתחשק אלו כמה שיפודי ברזל לוהטים, עטופים בחלקי בשר רכים, ובמקרים כאלה כדאי לפתוח את התיאבון ולהגיע אל הלב הרחב מסעדת גריל בשרים בכרם התימנים הסמוכה לשוק הכרמל. במסעדה מוגשות ארוחות צהריים על טהרת שיפודי הבקר, הטלה והעוף, לצד סלטים ותוספות. (הלב הרחב, רבי עקיבא 10, ראשון עד חמישי 12:00-23:00).
רבי עקיבא 10
שעות פתיחה:
א’-ה’ – 11.00-23.00
מעדיפים בפיתה?
כרמל בשוק הכרמל מציעה את כל הטוב שבשר יכול להציע, בפיתה מדהימה – הדרך הטובה ביותר ליהנות מאוכל תוך כדי סיור בשוק. מעורב ירושלמי, פרגיות, קבבים עסיסיים, אסאדו ועוד, גולשים אל תוככי הפיתה הרכה עם תוספות של רטבים וירקות, ומהווים פתרון מושלם ומהיר לרעב. את הפיתה אפשר להחליק בשמחה עם גזוז מקומי.
הלל הזקן 18
שעות פתיחה:
א’-ה’ – 11.00-23.00
ו’ – 11.00-16.00
זוהי רק ‘טעימה’ ממסעדות הבשרים הטובות ביותר של שוק הכרמל וכמובן שיש לא מעט הפתעות חבויות וגם גלויות, שנשמח להכיר לכם.