יין נתפס עבור רבים מאיתנו כאמנות לכל דבר, כמוצר שמקורו באיטליה המתוחכמת או בצרפת האקזוטית. בעשורים האחרונים התפתחה תרבות היין בישראל ללא הכר- גם מבחינת גינוני השתייה ופיתוח טעמים אישיים של הצרכנים ובהחלט בתחום גידול ענבים והפקתם לכדי יין ישראלי מיוחד, טעים ואפילו נדיר ומבוקש מד גם בארצות מעבר לים. אחת הדרכים להתוודע לאותו יין ישראלי ולהכיר טעמים חדשים היא באמצעות סיור טעימות יין בהדרכת מומחה לקולינריה וליינות.
יין ישראלי- יוצאים לדרך מרתקת
גיל להב הוא מסעדן ותיק ואדם שהקולינריה לא זרה לו כלל ועיקר. מתמחה כבר שנים בהדרכת סיורי אוכל מרתקים בארץ, המשלבים היכרות עם נופי ארצינו היפה, עם תרבויות, עדות ודתות שונות, בשילוב עם הצצה לפינות חמד נסתרות בארץ, מרתקות מבחינה גאוגרפית, הסטורית ותרבותית.
בהדרכתו באפשרותכם להיחשף לא רק לאותם סיורים קולינריים או אולי דווקא כן, אולם עם שימת דגש מיוחדת על סיור ביקב, סיורי יקבים שונים, חלקם כאלו שעליהם שמענו כולנו, אחרים בקטגוריה של יקב בוטיק באזור נסתר לעין, שם תוכלו לקבל הסבר מאלף ואף מעלף על תהליך הפקת היין המיוחד, וכמובן תטעמו ותתמכרו לטעם.
טעימות יין של יין ישראלי הן סוג של חוויה שחשבנו ששמורה רק לכרמים מוריקים בפרובאנס או טוסקנה. זהו שלא. ממש כאן, בין אם במומי רמת הגולן, ליד צפת, מרכז הארץ ואפילו בדרומה, צצים להם כפטריות לאחר הגשם יקבי בוטיק משגעים, שבעליהם שמו להם למטרה להפוך את התחביב למקצוע, ולהפיק יינות מיוחדים, עשירים, מתובלים, עם ניחוחות האדמה עליהם צומחים הענבים, ומגע הקסם של כל יינן ויינן.
יין ישראלי- טועמים את אדמת ארצנו
טיולי יין המשלבים סיור רגלי באזור שנבחר מראש, מתאפשרים עם מדרים מקצועי ומיומן, המכיר את הסיפורים, האנקדוטות, הצ’יזבטים ונתונים ההסטוריים, מתבל אותם ברכילות עסיסית מימי קדם, וגולת הכותרת היא ממש לטעום את המקום בנפש, בעיניים ובהחלט בפה. אפשר לשלב סיורים של הסטוריה ותרבות, לאכול מאכלים מקומיים מתובלים בתבליני המקום כאשר גולת הכותרת היא ביקור ביקבים, וכמובן טעימות של יינות שונים ומרתקים.
יין ישראלי הוא היום גאווה לאומית: יינות רבים מישראל זכו בפרסים יוקרתיים בתחום, הם מבוקשים ביותר על ידי אניני טעם וסומליה מקצועיים מרחבי העולם, ולנו, לא נותר אלא להתוודע אל אותו יין ישראלי, להתמכר לטעמים, ולשמוח כי הוא גדל ממש כאן בארצינו, כך שבכל פעם שתחשוק נפשנו בכוס פורט, מרלו, סוביניון, קברנה או כל סוג אחר, נדע היכן למצוא אותו.אין צורך להיות יינן מקצועי או אפילו חובב יין מדופלם. הרעיון המקסים שעומד מאחורי טיולים בעקבות יין ישראלי לסוגיו הוא היכרות עם התוצרת של ארצנו, לימוד התהליכים המתבצעים ביקב, השיטות והטכניקות לייצור, וגם להפגיש את החיך עם טעמים חדשים, מתפצפצים, חושניים, עמוקים או לחילופין צעירים, שובבים, מעקצצים ומשמחים.