5 ארוחות הבוקר הטובות ביותר בשוק הכרמל
לפתוח את הבוקר עם קפה טוב, לקול שירת הרוכלים או המולת סידור הדוכנים, זו אחת מהחוויות הנפלאות שמזמן שוק הכרמל, אך כשמוסיפים לזה גם ארוחת בוקר משגעת, זה הופך את הבוקר להרבה יותר מוצלח. גם עולם ארוחות הבוקר משנה את פניו, חוזר למקורות, נפרד מאווירת הבוטיק או סגנון הבופה של בתי המלון ומתמקד בעיקר – בצלחות עמוסות או ניירות מרשרשים, שעליהם מוגשים חומרי גלם טריים, שקפצו מהשוק אל המחבת תוך דקות ספורות. רעבים? המאמר הזה בדיוק עבורכם!
בורקס טורקי חם וטרי, מאפה חאצ’פורי גרוזיני, קובה מטוגנת, שקשוקה או סלט ירקות קצוץ ופלטת גבינות ולחם של בית? אם אתם מחובבי ארוחות הבוקר ומחפשים את הטעמים הייחודיים יותר, שרחוקים מחביתה ומטבלים שוממים, ארוחות הבוקר בשוק הכרמל הן התשובה הראויה לכך.
הבסט של הבסטה
אחד מהמקומות האהובים בשוק הכרמל הוא הבסטה, ומי אמר שחייבים לאכול את ארוחת הבוקר ממש מוקדם בבוקר? גם שעות הצהריים זה זמן מצוין ואפילו מגיעים רעבים יותר, כך שאפשר ליהנות מכמה מנות יחד. את התפריט תקבלו בכתב יד על דף נייר פשוט אבל הבראנץ שמסתתר מאחורי השמות הוא רחוק מלהיות כזה. המנות טובות וטעימות, האווירה מצוינת והחברה נפלאה. בנדיקט אייגס, ירקות טריים או כבושים, דגים, טוסטים ועוד המון שילובים וטעמים מחכים שתפתחו איתם את היום.
בסטה
השומר 4
שעות פתיחה:
א’-ה’ – 12.00-00.00
ו’ – 08.30-00.00
ש’ – 12.00-16.00
18.00-00.00
דו יו לאב בורקס און דה מורנינג? בואו לשוק הכרמל
בורקס אוכלים בשוק ולא סתם בשוק, אלא בשוק הכרמל. נקודה. להתחיל את הבוקר עם בורקס טורקי פריך וחם, שמעליו מונחת ביצה חומה, זו אחת ההנאות הצרופות בחיים. כל נגיסה בעלים המפצפצים, בדרך אל מילוי הגבינה הנמסה ברוך ונוטפת אל הנייר, מענגת ונפלאה. עם זאת, בכל נגיסה מהדהדת הידיעה שתיכף האושר הזה יגיע אל קיצו, וכל שישאר בין האצבעות, הוא הנייר עם פירורי המעדן שנגוז, וטעם גדול של עוד. ככה בדיוק מרגישים כשאוכלים את הבורקס של פפו בשוק הכרמל. כשמגש הבורקס מגיע לשולחן, השמחה מתחילה, בין אם אתם בעניין של תרד, תפו”א או גבינה. עם בורקס לא צריך יותר מדי פסיליטיס – ביצה, קצת חמוצים ומטבל או שניים (אחד מהם חריף כמובן) והאושר מתחיל. אם לא מתפתים לטרוף עוד בורקס (קשה מאוד), אפשר לשמור מקום להפתעות טעימות בשוק בהמשך.
חבשוש חיים 32
שעות פתיחה:
ב’ – 09.00-18.00
ג’-ו’ – 09.00-17.00
לחוח בשוק
מחבת עם לחוח במטבח של אירית בכרם התימנים תחזיר אתכם אל טעמים של בית, גם אם לא נולדתם עם לחוח בפה. הלחוח של אירית מתאים בלכ שעה של היום וכמובן גם כפתיח מושלם לבוקר.
הלחוח של אירית
סמטת הכרמל 15
שעות פתיחה:
א’-ה’ – 09.00-17.00
ו’ – 09.00-15.00
לקפוץ מתימן לטריפולי בשלוש דקות
אם התחלתם את הבוקר בכרם התימנים ועדיין מתחשק לכם לטעום משהו קטן ומצוין, אי אפשר לוותר על ביקור במרכז הבוריקה של קובי שמואל בשוק הכרמל. גם אם לא רעבים, עד שיגיע תורכם להתקרב אל הדוכן, התיאבון כבר יפתח ותהיו מוכנים לבוריקה הרותחת, שאי אפשר להתאפק מלנגוס בה. הבוריקה היא מאכל טריפוליטאי מופלא עשוי בצק סיגר דקיק, ממולא בתפו”א מסורתי או בביצה ומטוגן בשמן עמוק. חלום שמתגשם.
סמטת הכרמל 42
שעות פתיחה:
א’-ו’ – 10.00-18.00
קיבוץ גלויות קולינרי בשוק הכרמל
השוק המפתיע לא מפסיק להתחדש, ולצד מאכלי העדות, החומוסיות, דוכני המאפה והמתוקים, נפתחים בשוק הכרמל עוד ועוד מסעדות ודוכני מזון חדשים. אחד מהם הוא ללה – בית המאפה הגיאורגי, שם אפשר להתחיל את הבוקר עם המאכל המוכר ביותר של העדה – מאפה החצ’אפורי עם הגבינה הגרוזינית והביצה וכן ממאפים מצוינים אחרים של גבינות, תרד, תפו”א וירקות, לצד אלכוהול, סלטים וכמובן קינוחים שווים. כן, גם צורצ’חלה יש שם ואפשר ליהנות ממנו גם מבלי לנסוע לבאטומי.
ללה – בית מאפה גיאורגי
חיים חבשוש 42
שעות פתיחה:
א’-ג’ – 08.00-19.00
ד’-ה’ – 08.00-לקוח אחרון
ו’ – 08.00 – שעה לפני שבת
ש’ – סגור
שוק הכרמל הוא כנראה השוק הטוב ביותר בתל אביב וההיצע שבו עולה על כל דמיון. בוקר, צהריים, ערב או סתם משקה על הבר, זה המקום שיגרום לכם להתאהב מחדש בסמטאות ישנות ואם חשבתם שאלו ארוחות הבוקר היחידות…אתם כנראה צריכים סיור מקיף במקום בהקדם.